Nalazite se ovde: Početna / mLearning, Vesti / mLearning i Nokia E7

mLearning i Nokia E7

kahovka-service.ru

Savremeno društvo zahteva od modernog čoveka konstantno učenje i usavršavanje, pa time ne čudi što  mLearning kao trend zahvata sve više maha. Više puta smo pisali o definiciji mLearning-a, a sada smo odlučili da u seriji članaka pišemo praktična iskustva sa uređajima koji su dostupni u Srbiji i eLearning materijalima i platformama koji su dostupni našim ljudima.

Zahvaljujući promotivnim aktivnostima Nokia dobili smo na testiranje E7 koji je punokrvni poslovni telefon i kao stvoren za mLearning testiranje. 

Pitanja na koja želimo da dobijemo odgovor

a) da li Nokia E7 može poslužiti u svrhe mLearning i eLearning učenja sa aspekta studenta

b) i korak više da li Nokia E7 može poslužiti u svrhe mLearning i eLearning učenja sa aspekta predavača i mentora

Od uređaja od kojih se zahteva da podrže mLearning potrebe E7 ispunjava sve bez ikakvih poteškoća. Par specifikacija o samom telefonu:

Nokia E7-00 je zasnovana na Symbian^3  operativnom sistemu sa  ARM II 680 MHz procesorom. Poseduje veliki  ekran 4.0″ sa kvalitetnom AMOLED Touchscreen  tehnologijom i punom Slide-out QWERTY tastaturom, koja je odlična za brzo kucanje i kucanje dužih poruka, nešto što sa aspekta mLearning učenja nedostaje modelima koji imaju samo touchscreen tastature.

 Kao neophodna komponenta pristupa eLearning i mLearning kursevima je pristup internetu  gde E7 pruža ultra brzu  HSDPA  vrstu konekcije sa maksimalnim mogućnostima preuzimanja podataka do  10.2 Mbps, naravno u zavisnosti od toga šta Vam kao konekciju pruža Vaša bazna stanica. Podrazumeva se Bluetooth, USB i Wi-Fi konekcija.

Naravno, jedna od bitnih stvari je i kvalitetan video zapis u slučaju da se od Vas očekuje da snimite neke svoje događaje kao student bilo slikom ili video zapisom, ili ste predavač kome treba način da u kućnoj izradi snimi materijale za svoje eLearning predavanje. Tu E71 donosi odličan HD video i 8MP kameru, uz mogućnost prenosa zapisa direktno putem HDMI kabla na televizor, što može biti odlično rešenje za prostore u kojima nema projektora, a postoje televizori.

Kvalitet video kamere možete proveriti u jednostavnom snimku “iz ruke” koji je snimljen ispred čuvenog Šiš Ćevap fast food lokala na Novom Beogradu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,

comment closed

Ceo sadržaj na www.elearning.rs je uslovljen Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Deliti pod istim uslovima 3.0 Srbija licencom. Što znači da možete umnožavati, distribuirati i javno saopštavati tekstove i radove, ali samo pod uslovom:


• da navedete ime izvornog autora i URL adresu preuzetog dela prema članku
• ne koristite delo u komercijalne svrhe
• delite pod istim uslovima

Creative Commons licenca


Ukoliko želite koristiti sadržaj za druge svrhe, možete nas kontaktirati za odobrenje