Nalazite se ovde: Početna / Moodle, Vesti / Moodle 2.0 Preview 1

Moodle 2.0 Preview 1

Danas 6.maja je objavljena prva Preview verzija  Moodle 2.0 Preview 1, koja je ključni pokazatelj osnovnih promena, jer je većina planiranih promena implementirana u verziju 2.0.

Predviđeni datum za objavljivanje nove verzije Moodle 2.0 platforme je 20 Jul 2010 godine (za oko 10 nedelja).

Kao pravi open source projekat  Moodle je objavio izvorni kod (eng. source code), i poziv na testiranje i prijavljivanje grešaka koje korisnici pronađu.  Ova verzija još nije spremna za produkcijsku upotrebu ali je dovoljno dobra za početna testiranja. 

Verziju možete u ovom trenutku skinuti sa sledećeg linka http://download.moodle.org/download.php/moodle/moodle-latest.zip  ili možete testirati bez instalacije online na Moodle  QA Testing Site na ovoj lokaciji http://qa.moodle.net/login/index.php.

Glavne promene koje se očekuju u Moodle 2.0 su:

  1. Community Hub – mogućnost da pronađete druge kurseve i downloadujete ih kao sopstveni template
  2. HTML editor 2.0 – zamenjen je u potpunosti, podržava rad sa više browsera
  3. Enrolment plugin 2.0 – koji podržava nove standarde upravljanja prava pristupa kursevima i način na koji razdvaja korisnike
  4. SCORM Module –  prikazuje strukturu kursa, zahteva završavanje,  zaključava kurs nakon poslednjeg pokušaja, prikazuje status pokušaja, prikazuje m0gućnost novog pokušaja
  5. Organizaciju kursa – omogućava predavaču da postavi uslovne aktivnosti koje mora polaznik kursa da ispuni kako bi aktivnosti ili kurs bili označeni kao završeni.

 Kompletne promene  možete pogledati na  Moodle 2.0 Preview 1 release notes.

Pogledajte kratki film koji predstavlja novosti u Moodle 2.0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,

comment closed

Ceo sadržaj na www.elearning.rs je uslovljen Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Deliti pod istim uslovima 3.0 Srbija licencom. Što znači da možete umnožavati, distribuirati i javno saopštavati tekstove i radove, ali samo pod uslovom:


• da navedete ime izvornog autora i URL adresu preuzetog dela prema članku
• ne koristite delo u komercijalne svrhe
• delite pod istim uslovima

Creative Commons licenca


Ukoliko želite koristiti sadržaj za druge svrhe, možete nas kontaktirati za odobrenje