Nalazite se ovde: Početna / Kako da..., Power Point, Scenariji / Mouse Mischief – kako da pretvorite PowerPoint u interaktivnu prezentaciju

Mouse Mischief – kako da pretvorite PowerPoint u interaktivnu prezentaciju

Jedna od sjajnih stvari koja se pojavila relativno davno (2010) i nekako je prošla nezapaženo je Mouse Mischief koji omogućava sjajnu interakativnost tokom predavanja, i definitivno sprečava Death by PowerPoint.

 Балки

Mouse Mischief  je besplatan dodatak  za Microsoft PowerPoint 2007 i 2010 koji omogućava predavačima da vrlo lako naprave interaktivnu prezentaciju.  Uz pomoć ovog dodatka predavači mogu da kreiraju pitanja sa višestrukim odgovorima i đaci ili grupa đaka može da odgovara na postavljena pitanja uz pomoć miševa koji su povezani sa računarom nastavnika. Podržava do 15 nezavisnih miševa tako da je moguće formirati više različitih grupa unutar predavanja.

Posebna prednost ovog dodatka ogleda se u tome da polaznicima predavanja nije neophodna nikakva skupa oprema već mogu uz pomoć običnog bežičnog miša koji se poveže sa računarom predavača da učestvuju u prezentaciji tako da je praktično na svakom predavanju primenjiv.  Naravno moguće je koristiti i klasične miševe koji se povezuju putem kabla, ali onda je interakcija dosta limitrana udaljenošću od računara.

Sam rad u Mouse Mischief je vrlo jednostavan budući da se nakon instalacije pojavljuje novi pod meni u PowerPoint traci menija (ribbon) pod Multiple Mouse kada se otvori nova ili stara prezentacija.  Sam meni je dosta jednostavan i omogućava predavaču da vrlo lako dodaje interaktivne elemente kao što su višestruka pitanja  i time omogući interaktivnost. 

 To praksi znači da će polaznici predavanja dok traje samo predavanje imati mogućnost da mišem iskažu svoje mišljenje ili demonstriraju svoje znanje, ili čak se takmiče individualno ili u timovima u odgovaranju na postavljena pitanja, uz mogućnost da se nakon odgovora pokaže da li su bili u pravu ili ne.

Predavač svo vreme ostaje u kontroli prezentacije i može da pomogne studentima ili da nastavi sa prezentacijiom.

Uzimajući u obzir brzinu kreiranja interaktivnih prezentacija i opciju da je dostupan svima, ne postoji previše mana, i ono što može da zasmeta je sledeće:

Sa druge strane stvarno ne postoji jednostavnije rešenje da omogući da polaznici odgovaraju na pitanja ili čak i virtualno crtaju po ekranu ne ustajući sa svojih mesta.

 

Ovaj dodatak možete besplatno da preuzmete na sledećoj lokaciji

http://www.microsoft.com/multipoint/mouse-mischief/en-us/default.aspx  i obavezno preuzmite i demo prezentaciju koja demonstrira kako se koristi  Mouse Mischief

http://office.microsoft.com/en-us/templates/mouse-mischief-types-of-angles-TC010391027.aspx?redir=0.

Ili još više gotovih prezentacija možete pronaći na sledećoj lokaciji

http://office.microsoft.com/en-us/templates/CT010375179.aspx?redir=0

Iskombinujte Mouse Mischief uz   tekst Kako da brzo kreirate Power point prezentaciju i javite nam rezultate.

Kako Vi vidite mogućnost korišćenja ovakve vrste interakcije u školi ili na predavanju?  Da li bi mogli da ga koristite u nastavi istorije ili matematike ?

Koliko je primeren za inhouse seminare za kompanije?

Javite nam svoja iskustva i mogućnosti primene.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

3 Odgovora to " Mouse Mischief – kako da pretvorite PowerPoint u interaktivnu prezentaciju "

  1. Ivana says:

    Dopada mi se predlog, ali me interesuje da li mislite da je to izvodljivo u Srbiji i na koji nacin bi se to moglo sprovesti recimo u srednjoj skoli u unutrasnjojsti
    pozdrav
    Ivana

  2. Ivana, zar to ne zavisi od nas samih, koji se time bavimo. Verujem da doneti par bežičnih miševa ili USB hub na koji se može uključiti recimo 4 miša istovremeno i jedan čas pretvoriti u recimo kviskoteku znanja, nije tako teško organizovati zar ne? Pitanje je samo da li želimo da našim slušaocima, kreiramo okruženje za učenje u kome će se njihove kognitivne sposobnosti probuditi do nivoa da bolje i lakše savladaju gradivo i pamte.
    Ako Vam bude trebala tehnička pomoć kako da to sprovedete u delo na primeru jednog časa, kontaktirajte nas, pa ćemo Vam izaći u susret.

Ceo sadržaj na www.elearning.rs je uslovljen Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Deliti pod istim uslovima 3.0 Srbija licencom. Što znači da možete umnožavati, distribuirati i javno saopštavati tekstove i radove, ali samo pod uslovom:


• da navedete ime izvornog autora i URL adresu preuzetog dela prema članku
• ne koristite delo u komercijalne svrhe
• delite pod istim uslovima

Creative Commons licenca


Ukoliko želite koristiti sadržaj za druge svrhe, možete nas kontaktirati za odobrenje